A fi șofer de TIR sau de camion, o meserie la fel de grea ca oricare alta

A fi șofer de TIR sau de camion, o meserie la fel de grea ca oricare alta            Precum se știe, meseria de a fi șofer de TIR este mai mult masculină, puține femei exprimându-și dorința de a fi conducător auto pe TIR sau camion cu marfă. Motivele sunt variate, însă unul dintre factorii care pot anima o doamnă să înceapă o asemenea meserie este cel legat de partenerul de viață al acesteia, care ii poate fi și coleg de TIR, precum este cazul următor. Vă povestim în treacăt despre o doamnă din Cluj care a avut bucuria să facă ceea ce îi place zi de zi. Alexandra Ștefănescu este șoferiță pe TIR, iubind aceasta meserie care spune ea îi aduce
multe satisfacții.


          Se știe ca șoferii de TIR vizitează multe locuri frumoase, ajung în localități în care istoria poate fi la ea acasă, dar și în multe orașe moderne, superbe. Spațiile în care sunt parcări pentru TIR nu sunt multe, însă odată ce ai ajuns într-un orășel minunat în care nu ai mai fost, nu poți rata ocazia să îl vizitezi. Sau să deguști preparate alese la o masă delicioasă din localurile rustice de acolo.


          Pentru ca mașina să fie în stare optimă, are nevoie de condus regulamentar, cu grijă și cu respectarea regulilor de circulație din acele zone prin case se circulă, dar și cele internaționale. Este nevoie ca cel/cea care conduce camionul să fie un mecanic priceput, pentru că stilul de condus influențează consumul de combustibil și funcționarea pe termen lung a autovehiculului. Verificarea tehnică trebuie realizata atunci când se cere, dar și la nevoie, când observă că apar mici probleme.


          Condițiile meteo influențează starea șoferului, spuneam că este o meserie grea: gândiți-vă doar că trebuie să ajungă cu transportul în ordine si la timp la destinație, chiar dacă afară plouă torențial sau ninge. Conducătorul de TIR trebuie să își facă meseria in orice situație, fie că este soare, fie că e vânt sau
ceață.


       Iar pentru ca fiecare șofer sau șoferiță (după caz) de camion, în cursele sale lungi interne sau internaționale, să se simtă confortabil ori de cate ori se afla la volan TruckMagia.ro a pregătit o colecție bogata de huse pentru scaunele de camion. Sunt confecționate din materiale respirabile, textile sau din piele sintetica, in culori vibrante, și cu funcționalități moderne – încălzire, masaj etc. 
 
Drumuri bune!

Scrie un comentariu