Transportul auto în situații de criză

Transportul auto în situații de criză
          În situațiile de criză se iau măsuri suplimentare, iar în contextul epidemiei de COVID-19, UNTRR - Uniunea Națională a transportatorilor rutieri din România le-a menționat și pe site. Este vorba de măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19, fiind implementate mai multe măsuri și urmărirea continuă a evoluției evenimentelor pentru a aplica noi soluții pentru siguranța șoferilor de tir și camioane, precum și a celorlalte categorii de populație. Truckmagia.ro  vă prezintă noutățile la zi privind aceste măsuri, pentru a contribui cu cât putem la informarea Dvs.
          În această perioadă prin care trecem împreună, deși nu e ușor pentru nimeni, e important să rămânem responsabili, echilibrați și să gândim pozitiv, precum ne spune UNTRR.
Mai.gov.ro a publicat o informare a Grupului de Comunicare Strategică – Guvernul României a lansat platforma cemafac.ro, un ghid cu recomandări pentru populație în funcție de scenariile posibile prin care au fost întocmite derogări de la REGULAMENTUL (CE) NR. 561/2006.
Despre acest normativ unde sunt stipulate condițiile pentru conducătorii auto profesioniști în unele state UE și Non-UE vom detalia cât de curând.
          În 23 martie, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și organizația neguvernamentală Code for Romania, a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de luptă contra efectelor COVID-19 CeMaFac, componentă a proiectului stirioficiale.ro, un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament recomandate în timpul situației de urgență generată de această pandemie.
cemafac.ro este un ghid simplu și practic bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece. Această platformă ne va ghida pentru diferitele situații și ne va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a propriei persoane, a familiei și a comunității în această perioadă.
O funcție importantă a soluției cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență , pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce pași ai de urmat mai departe, în funcție de starea ta de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă. Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere și simptome. Este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic.
          Trebuie să știm cum ne protejăm, fiind vorba de măsuri de prevenție stipulate de Ministerul Sănătății, acestea fiind prezentate prin toate căile media: audio, televiziune și scris. Sunt menționate 10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate pentru ca să ne protejăm, una dintre măsurile de igienă fiind spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Aceste masuri sunt valabile și la conducătorii auto profesioniști care în această perioadă au mult mai multă responsabilitate.
În contextul discuțiilor purtate la nivel european, au fost stabilite de către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, culoare de tranzit pe teritoriul României pentru transportul de marfă care să permită operatorilor din industria de profil, din statele membre ale UE și non UE, să își desfășoare activitatea în condiții normale.

Scrie un comentariu